De hellende daken van de meeste woningen in Eindhoven zijn voorzien van dakpannen. Veel mensen kiezen voor deze dakbedekking vanwege de lange levensduur. Zo gaan dakpannen van klei bijvoorbeeld wel 50 tot 100 jaar mee. Er zijn echter soorten dakbedekking die een nog langere levensduur hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zink. Toch zien we dit materiaal niet bijzonder veel terug op daken. Schrijf een zinken dak echter niet op voorhand af. Wij vertellen jou hier waarom een zinken dak wel degelijk interessant is.

Lange levensduur


De lange levensduur is de voornaamste reden om voor zinken daken te kiezen. Zinken dakbedekking heeft namelijk een levensduur van 100 jaar. Dakpannen van klei kunnen weliswaar ook zo lang meegaan, maar zij halen het einde van hun levensduur vaak niet. Dit is bij zinken daken wel het geval. IJzer is immers een stevig materiaal. Bovendien hebben de verschillende weersomstandigheden in Nederland niet of nauwelijks invloed op de kwaliteit van zink.

 

Relatief goedkoop


Het vervangen van een dak is een behoorlijke investering. Om de kosten te drukken, kiezen mensen niet vaak voor zinken daken. Zink kost namelijk behoorlijk veel per vierkante meter. Bij dakbedekking moet je je echter nooit te veel tot de prijs richten. Kijk vooral naar de verhouding tussen de prijs per vierkante meter en de levensduur. Zinken daken zijn op het eerste oog duur, maar ze gaan wel lang mee. Op de lange termijn is een zinken dak dus een uitstekende investering.

 

Sluit aan bij de dakgoten


Iedere woning in Eindhoven is voorzien van dakgoten. Deze goten zorgen ervoor dat hemelwater wordt opgevangen en voeren het af naar de regenpijp. Tegenwoordig worden dakgoten vrijwel altijd gemaakt van zink. Dit komt vooral omdat het een degelijk materiaal is met een lange levensduur. Is jouw woning in Eindhoven ook voorzien van dakgoten van zink? Dan is het zeker de moeite waard om ook voor een zinken dak te kiezen. Jouw dak en dakgoten sluiten in dat geval namelijk mooi op elkaar aan. Dit komt de uitstraling van jouw woning natuurlijk alleen maar ten goede.

Call Now Button