In Eindhoven staan behoorlijk wat woningen uit de jaren ´60 of ouder. Woon je in zo´n oude woning? Dan moet je zo nu en dan onderhoud uitvoeren om het pand in goede staat te houden. We raden je aan om jouw dak ook eens onder de loep te nemen. We doelen in dit geval niet op de buitenkant van het dak, maar op de binnenkant. Uit ervaring weten wij dat veel oude huizen in Eindhoven niet of nauwelijks geïsoleerd zijn. Ontbreekt het in jouw woning ook aan dakisolatie? Wij vertellen je hieronder waarom dit belangrijk is!

Minder energiekosten

Een dak isoleren brengt kosten met zich mee. Daarom schuift menig inwoner van Eindhoven dit op de lange baan. Met dakisolatie kun je echter ook veel geld besparen. Warmte gaat immers een stuk minder snel verloren wanneer jouw dak goed geïsoleerd is. Doordat warme lucht opstijgt, verlaat het jouw woning vaak via het dak. Indien er geen isolatie aanwezig is, gaat dit betrekkelijk eenvoudig. Indien een dak wel geïsoleerd is, houdt de isolatie de warmte tegen. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken, waardoor jouw energiekosten dalen.

 

Isolatie helpt ook tegen geluid

We zien steeds vaker dat mensen de zolder gebruiken voor realisatie van een (extra) slaap- of werkkamer. Wil je dit ook? Dan is het belangrijk om het dak goed te isoleren. Waarom? Ten eerste omdat het er in de winter lekker warm blijft en in de zomer aanzienlijk koeler is dan buiten. Dakisolatie houdt echter niet alleen warmte binnen en koude lucht buiten. Nee, de isolatie houdt namelijk ook geluid tegen. Met dakisolatie heb je dus minder last van omgevingsgeluiden.

 

Dakisolatie aanbrengen

Is jouw dak niet geïsoleerd? Of wil je extra isolatie aanbrengen? Dan kun je dit zelf doen. Het is dan echter wel de vraag of je de isolatie ook goed aanbrengt. Wil je hier zeker van zijn? Laat jouw dak dan isoleren door een dakdekker. Hij brengt de isolatie op de juiste manier aan, waardoor er geen ‘lekken’ ontstaan. Ook weet hij precies welke vorm van dakisolatie in jouw geval de beste is. Zodoende weet je dus zeker dat jouw dak goed geïsoleerd is.

Call Now Button