De isolatie van uw dak is essentieel. Zeker wanneer u milieuvriendelijk te werk wilt gaan en zoveel mogelijk energie wilt besparen. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste warmte uit uw woning via het dak in de buitenlucht terechtkomt? De isolatie van een dak is regelmatig niet goed, hierdoor wordt maar een heel klein deel van de warmte weerkaatst. De rest van de warmte verlaat uw woning direct. Zonde, want dit kost u jaarlijks flink wat extra op de energierekening! Door over te stappen naar een betere soort isolatie tussen uw dakbedekking en dak, hoeft u eenmalig te investeren in uw dak. Voor dakisolatie in Eindhoven en omgeving staan onze dakdekkers klaar. Zij geven u passend advies over de mogelijkheden, de voor- en nadelen van een bepaalde soort dakisolatie en het rendement wat er in uw woning te halen valt.

Dakisolatie in Eindhoven op de juiste wijze aanbrengen

Dakisolatie

Zoals u al kon lezen, zijn er verschillende mogelijkheden om het dak van uw woning te isoleren. De meeste isolatiematerialen zijn van goede kwaliteit en houden de warmte binnen. Dit is echter alleen het geval wanneer de isolatie op de juiste wijze geplaatst wordt. Veel mensen denken dat het aanbrengen van isolatie een fluitje van een cent is, maar dit valt vaak behoorlijk tegen. Wilt u voorkomen dat uw dak niet goed geïsoleerd wordt? Laat dakisolatie in Eindhoven dan uitvoeren door onze dakdekker. Wij weten namelijk precies hoe wij daken moeten isoleren. Hierdoor hoeft u dus niet langer te vrezen voor een te hoge energierekening.

Vormen van dak isolatie in Eindhoven

Er zijn tal van verschillende soorten van dakisolatie verkrijgbaar in Eindhoven en omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het veelgebruikte glaswol, dit gebruiken woningen momenteel al tussen hun dak en dakbedekking. Dit type isolatie kan echter zorgen voor vervelende irritaties aan de huid, waardoor mensen genoodzaakt zijn een ervaren dakdekker in te schakelen voor het aanbrengen van de nieuwe dakisolatie in hun woning. Er zijn gelukkig ook alternatieven die u zelf kunt aanbrengen. Hierover adviseren onze dakdekkers u graag.

Bestaande dakisolatie verbeteren

Veel woningen worden standaard voorzien van dakisolatie. Bij oudere woningen is de isolatie echter van een matige kwaliteit. Is dit bij uw woning ook het geval? Dan is het verstandig uw dakisolatie in Eindhoven te verbeteren. Dit kunt u doen door de oude isolatie te verwijderen en te vervangen door nieuwe. Het is echter ook mogelijk om extra isolatie toe te voegen. Bent u benieuwd wat het beste is voor uw woning? Neem dan eens contact op met onze dakdekker. Wij kunnen in dat geval kijken wat de beste manier is om uw dakisolatie in Eindhoven te verbeteren.

Voordelen van dak isolatie

Heel leuk natuurlijk dat iedereen tegen u verteld dat u uw dak goed moet isoleren. Maar waarom eigenlijk? Wat voor voordelen haalt u daar uit? Wij zetten hier de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje!

Minder energiekosten

Een dak isoleren brengt kosten met zich mee. Daarom schuift menig inwoner van Eindhoven dit op de lange baan. Met dakisolatie kunt u echter ook veel geld besparen. Warmte gaat immers een stuk minder snel verloren wanneer uw dak goed geïsoleerd is. Doordat warme lucht opstijgt, verlaat het uw woning vaak via het dak. Indien er geen isolatie aanwezig is, gaat dit betrekkelijk eenvoudig. Indien een dak wel geïsoleerd is, houdt de isolatie de warmte tegen. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken, waardoor uw energiekosten dalen.

Isolatie helpt ook tegen geluid

We zien steeds vaker dat mensen de zolder gebruiken voor realisatie van een (extra) slaap- of werkkamer. Wilt u dit ook? Dan is het belangrijk om het dak goed te isoleren. Waarom? Ten eerste omdat het er in de winter lekker warm blijft en in de zomer aanzienlijk koeler is dan buiten. Dakisolatie houdt echter niet alleen warmte binnen en koude lucht buiten. Nee, de isolatie houdt namelijk ook geluid tegen. Met dakisolatie heeft u dus minder last van omgevingsgeluiden.

Dakisolatie aanbrengen

Is uw dak niet geïsoleerd? Of wilt u extra isolatie aanbrengen? Dan kunt u dit zelf doen. Het is dan echter wel de vraag of u de isolatie ook goed aanbrengt. Wilt u hier zeker van zijn? Laat uw dak dan isoleren door een dakdekker. Hij brengt de isolatie op de juiste manier aan, waardoor er geen ‘lekken’ ontstaan. Ook weet hij precies welke vorm van dakisolatie in uw geval de beste is. Zodoende weet u dus zeker dat uw dak goed geïsoleerd is. Neem nu contact met ons op!

Advies en onderhoud!

Vakkundig

Uw dak optimaal geïsoleerd

Wij leveren maatwerk

Dakdekker nodig?

24/7 bereikbaar

Call Now Button