De meeste Nederlanders kiezen ervoor om hun hellende dak te bedekken met dakpannen. Dakpannen beschermen uw constructie doorgaans goed en zijn daarnaast redelijk goedkoop. Daarnaast hebben dakpannen een betrekkelijk lange levensduur. Toch moeten ook dakpannen na verloop van tijd vervangen worden. Zijn uw dakpannen in Eindhoven aan vervanging toe of wilt u gewoon nieuwe dakpannen omdat u de huidige niet mooi vindt? Doe dan een beroep op onze dakdekker om uw dakpannen in Eindhoven te vervangen.

Waarom niet zelf dakpannen vervangen in Eindhoven?

Het vervangen van dakpannen is geen lastige opgave. Toch besluiten veel mensen een dakdekker in te schakelen voor het vervangen van dakpannen in Eindhoven. Waarom? Omdat het een gevaarlijke klus is. Zeker wanneer u hoogtevrees heeft is het geen pretje om zelf uw dakpannen in Eindhoven te vervangen. Gaat u toch zelf aan de slag? Zorg dan altijd dat u veilig werkt. Beperk de kans op vallen door te werken met valbeveiliging en plaats steigers rondom uw woning, zodat het beklimmen van het dak makkelijker wordt.

Klus is snel geklaard

Dakpannen vervangen

Wanneer u een dakdekker inschakelt voor het vervangen van dakpannen in Eindhoven, weet u zeker dat de klus op de juiste wijze uitgevoerd wordt. Onze dakdekker weet namelijk precies wat hij moet doen bij het vervangen van dakpannen. Daarnaast is de klus binnen de kortste keren geklaard. Dakpannen vervangen in Eindhoven behoort namelijk tot onze dagelijkse werkzaamheden, waardoor wij hier ruime ervaring mee hebben.

Is het noodzakelijk dakpannen te vervangen?

Het kan soms behoorlijk lastig zijn om in te schatten of dakpannen vervangen in Eindhoven echt noodzakelijk is. Heeft u hier zelf geen idee van? Laat onze dakdekker dan eens een inspectie uitvoeren. Op deze manier kan hij bepalen of het verstandig is om dakpannen in Eindhoven te vervangen. Is dit inderdaad het geval? Sla het advies van onze dakdekker dan vooral niet in de wind. Wanneer u uw dakpannen niet vervangt, kan er namelijk grote schade ontstaan aan uw dak. Om alles te repareren, bent u vaak veel geld kwijt. Een onnodige kostenpost dus, want dit is makkelijk te voorkomen door direct één van onze dakdekkers in te schakelen.

Welke soorten dakpannen zijn er?

Wilt u uw dakpannen vervangen? Dan moet u eerst een nieuwe dakpan vinden voordat u de oude gaat verwijderen. U moet weten dat u uit verschillende soorten dakpannen kunt kiezen. Wij helpen u graag een goede keuze te maken. Daarom zetten we hieronder de verschillende soorten dakpannen op een rijtje. We lichten per soort ook uit wat de voordelen van de dakpan zijn.

– Keramische dakpan

Eén van de dakpannen die het meest gebruikt wordt op hellende daken in Nederland, is de keramische dakpan. Deze dakpan is gemaakt van klei. De klei die gebruikt wordt voor de productie van een keramische dakpan, wordt gewonnen uit Maas en Rijn. Deze wordt in mallen gegoten en gebakken in een oven. Nadat de klei gebakken is, is er sprake van een stevige dakpan.

De keramische dakpan brengt een aantal voordelen met zich mee. Grootste voordeel is de levensduur. Een keramische dakpan kan namelijk tot wel honderd jaar mee. Legt u deze dakpan op uw dak? Dan is de kans groot dat u niet nogmaals dakpannen moet vervangen. Een tweede voordeel van de keramische dakpan is dat deze prima gebruikt kan worden voor lastige daken. Er kunnen namelijk verschillende hulpstukken gebruikt worden om een dak te bedekken met deze dakpan. Met een keramische dakpan op uw dak is de kans op een lekkage een stuk kleiner.

– Betonnen dakpan

Dakpannen vervangen

Naast een keramische dakpan zien we op menig huis in Eindhoven ook een betonnen dakpan terug. Bent u van plan uw dakpannen te vervangen? Dan is dit één van de soorten waaruit u kunt kiezen. Het verbaast u vast niet dat bij de productie van deze dakpan geen klei, maar beton gebruikt wordt. Nadat dit in een speciale mal gegoten is, moet het uitharden. Desgewenst kunt u ervoor kiezen om een betonnen dakpan de door u gewenste kleur te geven. Dit verhoogt allereerst de uitstraling van uw dak, maar verlengt eveneens de levensduur.

Net als keramische dakpannen hebben dakpannen van beton ook een aantal voordelen. De voornaamste reden waarom mensen voor betonnen pannen kiezen, is vanwege de prijs. Een dakpan van beton is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een keramische dakpan. De dakpannen zijn niet alleen goedkoper in de aanschaf, maar ook in het leggen. Betonnen pannen zijn namelijk groter dan dakpannen van klei. Ze zijn makkelijker te leggen, waardoor het minder tijd kost om dakpannen te vervangen. Een laatste voordeel van een betonnen dakpan is dat deze maatvast is. Dit houdt in dat de dakpan niet krimpt of uitzet als gevolg van temperatuurswisselingen.

Advies en onderhoud!

Vakkundig

Uw dak optimaal geïsoleerd

Wij leveren maatwerk

Dakdekker nodig?

24/7 bereikbaar

Call Now Button