Is uw dakgoot kapot? Als u een dakgoot reparatie nodig heeft is het belangrijk om niet te lang te wachten. Wanneer er namelijk een dakgootlekkage is, is het belangrijk om deze snel op te lossen. Een dakgootlekkage kan voor grote problemen zorgen. Een dakdekker of loodgieter kan u hier soms bij helpen. Het is afhankelijk van de lekkage en het probleem wat de kosten van professionele hulp zijn. Het is wel duidelijk dat als het niet snel wordt opgelost het alleen maar duurder wordt. Denk vervolgens ook na over een regelmatige controle van de dakgoten en onderhoud van de dakgoot.dakgoot reparatie

Hoe wordt een zinken dakgoot gerepareerd?

Een lekkage van een zinken dakgoot komt vaak door een beschadigde of zwakke soldeernaad. Door de naad opnieuw te solderen of steviger te maken met wat vloeibaar zink kan dit probleem worden opgelost. Een nieuwe dakgoot is natuurlijk stukken duurder dan een kleine reparatie.

Hoe wordt een kunststof dakgoot gerepareerd?

Een pvc-dakgoot kan ook kapotgaan. Het repareren gaat wat makkelijker dan bij een zinken dakgoot. Soms wordt er een gat gedicht en soms een deel van de dakgoot vervangen. Het is afhankelijk van het soort lekkage en het probleem.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is belangrijk om na de reparatie zelf goed de dakgoot te blijven controleren. Uw dakgoot regelmatig schoonmaken, door het weghalen van bladeren en ander vuil dat erin is gewaaid, draagt ook bij aan een langere levensduur van de goot. Vooral in de herfstperiode is het van belang dit regelmatig te doen, door de vallende bladeren en regenval kan uw dakgoot anders sneller overstromen of verstopt raken. Tijdens het schoonmaken kunt u uw dakgoot meteen checken op eventuele lekkages. Wanneer het dan hard begint te regenen of sneeuwen is de kans dan kleiner, dat u opeens met een verrassing komt te zitten. Wel prettig om niet dan opeens dit vervelende nieuws te krijgen uiteraard.

Professional inschakelen voor uw dakgoot die kapot is

Wanneer u zelf de dakgoot niet kunt repareren kunt u een professional inschakelen. Meestal is dit een loodgieter of dakdekker. Het voordeel van het inschakelen van een professional is dat deze vaak jarenlange ervaring heeft en zo een lekkage sneller kan vinden en ook kan oplossen. Vervolgens heeft een dakdekker al het materiaal bij zich om slagvaardig op te treden en te zorgen dat alles weer werkt zoals het hoort. Niet iedere dakdekker voert deze werkzaamheden uit, All In Dakonderhoud kan u hierbij helaas ook niet van dienst zijn. Waar All In u wel mee van dienst kan zijn? Bekijk onze website om er achter te komen welke diensten wij allemaal verrichten.

Call Now Button