Het weer in Nederland kan behoorlijk onstuimig zijn. Ook in Eindhoven waait het zo nu en dan hard en valt er behoorlijk wat neerslag. Dit was recent bijvoorbeeld nog het gevolg van de storm Ciara die over ons land raasde. Het hele land werd geteisterd door windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Door het hele land ontstond hierdoor behoorlijk wat schade, zo ook in Eindhoven. Een storm kan de nodige problemen veroorzaken. Zo kunt u bijvoorbeeld een lekkage ontdekken tijdens of na afloop van het natuurgeweld.

Hoe ontstaat een lekkage tijdens een storm?

Een lekkage door een storm is vaak het gevolg van schade aan uw dak. Deze schade kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de harde wind er bijvoorbeeld voor zorgen dat er dakpannen van uw hellende dak geblazen worden. Indien het regent wordt de constructie blootgesteld aan water. Dit kan naar binnen lopen, waardoor een lek geboren is. De bedekking op een plat dak kan beschadigen als gevolg van rondvliegende takken of andere spullen. Wanneer dit tegen de dakbedekking slaat, scheurt deze mogelijk. Het water kan uw woning via dit scheurtje betreden en zodoende schade aanrichten. Vaak wordt er wel een gedeelte van de stormschade vergoedt door de verzekering. Vraag dit altijd na bij uw verzekeraar.

Controleer uw dak na een storm

Heeft het gestormd in Eindhoven? Dan hoopt u natuurlijk niet dat u te maken krijgt met een lekkage. Om dit uit te sluiten, doet u er goed aan uw dak te inspecteren. Een lekkage hoeft immers niet direct zichtbaar te worden. Indien het een klein lek betreft, merkt u dit vaak niet meteen op. Toch ontstaat er wel schade. Reden genoeg dus om na een storm dakinspectie uit te voeren. Kijk bijvoorbeeld of alle dakpannen nog aanwezig zijn. Richt u vooral ook tot een plat dak wanneer deze aanwezig is. Hier kunt u het beste even een rondje op lopen om te kijken of er schade zichtbaar is. Heeft u zelf geen ervaring met dakinspectie? Laat dit dan over aan een dakdekker. Schade valt hem direct op en bovendien kan hij meteen in actie komen om uw dakbedekking te herstellen.

Call Now Button