Het weer in Nederland kan behoorlijk onstuimig zijn. Ook in Eindhoven waait het zo nu en dan hard en valt er behoorlijk wat neerslag. Dit was recent bijvoorbeeld nog het gevolg van de storm Ciara die over ons land raasde. Het hele land werd geteisterd door windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Door het hele land ontstond hierdoor behoorlijk wat schade, zo ook in Eindhoven. Een storm kan de nodige problemen veroorzaken. Zo kun je bijvoorbeeld een lekkage ontdekken tijdens of na afloop van het natuurgeweld.

Hoe ontstaat een lekkage tijdens een storm?

Een lekkage door een storm is vaak het gevolg van schade aan jouw dak. Deze schade kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de harde wind er bijvoorbeeld voor zorgen dat er dakpannen van jouw hellende dak geblazen worden. Indien het regent wordt de constructie blootgesteld aan water. Dit kan naar binnen lopen, waardoor een lek geboren is. De bedekking op een plat dak kan beschadigen als gevolg van rondvliegende takken of andere spullen. Wanneer dit tegen de dakbedekking slaat, scheurt deze mogelijk. Het water kan jouw woning via dit scheurtje betreden en zodoende schade aanrichten.

Controleer jouw dak na een storm

Heeft het gestormd in Eindhoven? Dan hoop je natuurlijk niet dat je te maken krijgt met een lekkage. Om dit uit te sluiten, doe je er goed aan jouw dak te inspecteren. Een lekkage hoeft immers niet direct zichtbaar te worden. Indien het een klein lek betreft, merk je dit vaak niet meteen op. Toch ontstaat er wel schade. Reden genoeg dus om na een storm dakinspectie uit te voeren. Kijk bijvoorbeeld of alle dakpannen nog aanwezig zijn. Richt je vooral ook tot een plat dak wanneer deze aanwezig is. Hier kun je het beste even een rondje op lopen om te kijken of er schade zichtbaar is. Heb je zelf geen ervaring met dakinspectie? Laat dit dan over aan een dakdekker. Schade valt hem direct op en bovendien kan hij meteen in actie komen om jouw dakbedekking te herstellen.

Call Now Button