Moet u uw dak binnenkort van een nieuw type dakbedekking voorzien? In dat geval kan het verstandig zijn om u vooraf alvast te oriënteren op de mogelijkheden, die u hierbij heeft. Dakbedekking wordt in verschillende soorten aangeboden. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om tot een weloverwogen keuze te komen. Kiest u bijvoorbeeld voor traditionele dakpannen, of gaat u toch voor een rieten dakbedekking op uw schuine dak? Om makkelijker tot een weloverwogen keuze te kunnen komen, zetten we de verschillende mogelijkheden graag voor u op een rijtje.

Geschikte dakbedekking voor op een schuin dak

Bij het bedekken van een schuin dak heeft u normaliter de keuze uit drie verschillende soorten dakbedekking: een dakbedekking met dakpannen, een leien dakbedekking en een rieten dakbedekking. Zowel de dakpannen, als de leien worden in verschillende soorten en kleuren aangeboden. Wist u bijvoorbeeld dat dakpannen zowel van beton, als van klei gemaakt kunnen worden? Bij een dakbedekking met leien heeft u de keuze tussen kunstleien en natuurleien. De kunstleien zijn normaliter de populairste optie. Hierbij heeft u de breedste keuze. Daarbij zijn deze kunstleien goedkoper dan natuurleien.

Een dakbedekking met zink voor afwijkende daken

Wanneer uw dak niet precies schuin omhoog loopt, kan het gebruik van zink het overwegen waard zijn. Net als leien en dakpannen is ook zink een duurzame dakbedekking. Het zink is relatief makkelijk te buigen, waardoor dit naar de vorm van uw dak kan worden aangepast. Ideaal, wanneer u bijvoorbeeld een dak in de vorm van een bol heeft.

Dakbedekking voor op platte daken

Niet alleen bij het bedekken van een schuin dak heeft u verschillende mogelijkheden. Ook bij platte daken kunt u uit verschillende soorten dakbedekking kiezen. Bij platte daken is het gebruik van EPDM de meest gebruikelijke keuze. Dit materiaal is weliswaar relatief duur, maar biedt u op termijn verschillende voordelen. Zo is het materiaal onder meer zeer geschikt voor een dakterras. Daarbij heeft EPDM weinig onderhoud nodig en gaat dit vaak langer dan een mensenleven mee.

Een alternatief voor het gebruik van EPDM is het gebruik van een groene dakbedekking. Bij een groen dak, wordt het dak bekleed met grassen en mossen. Niet alleen geeft dit het dak een unieke uitstraling. Ook maakt het dat de dakbedekking de warmte makkelijker vast weet te houden in huis. In de zomer zal uw woning juist lekker koel blijven door uw groene dakbedekking. Onze dakdekkers vertellen u hier graag meer over!

Call Now Button