Een lekkage in uw woning is altijd vervelend, al helemaal als deze zich onder uw dakbedekking bevindt. De bron van een lekkage aan uw dak is vaak lastig te vinden en daarbij kan er als gevolg van een lekkage een blijvende waterschade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schade aan archieven die u onder uw dak heeft staan, fotoalbums, oude boeken, enzovoorts. Reden genoeg om de bron van een lekkage zo snel mogelijk aan te pakken! Een dakdekker bij u in de regio kan u helpen bij het vinden en verhelpen van deze bron. Nog beter is het vanzelfsprekend om een lekkage te voorkomen, door een dakdekker eens per (half) jaar naar de staat van uw dakbedekking te laten kijken.

Wanneer een dakdekker bij dit onderhoud kleine scheurtjes of gaatjes in de dakbedekking vindt, kan deze de beschadigingen tijdig voor u herstellen. Een daadwerkelijke lekkage wordt hiermee voorkomen, evenals de bijbehorende waterschade.

Waar kan een lekkage ontstaan?

Een lekkage kan op verschillende plekken ontstaan. De meest voorkomende zijn in:

  • Het dak
  • De dakgoot
  • De leidingen
  • De dakkapel

Waterschade kan nare gevolgen hebben. Voorbeelden hier van zijn schade aan het laminaat, plafond of inboedel. De reparaties kunnen erg prijzig zijn. Neem van te voren dus even contact op met de verzekering om te controleren welke schade wordt vergoed.

Tips om lekkages te voorkomen

Heeft u last van een lekkage en wilt u dit de volgende keer voorkomen? Volg onderstaande tips:

  1. Laat een dakdekker een inspectie uitvoeren. Hij zal hierbij kijken of de dakpannen nog op zijn plaats liggen, de dakbedekking nog intact is en of de naden goed vast zitten.
  2. Maak de dakgoten schoon. In de dakgoten zitten vaak bladeren en ander vuil. Deze viezigheid kan leiden tot een verstopping of lekkage in de dakgoot. Controleer de dakgoten enkel wanneer het droog is, anders is het lastig te zien of er sprake van een lekkage is.
  3. Heeft u een lekkage in de badkamer of keuken? Dan ligt het probleem vaak bij de kitnaden. Schade aan de kitnaden is te zien aan scheurtjes in het kitwerk. Een scheurtje in een kitnaad kan ook een verstopping in het doucheputje veroorzaken.
  4. Controleer de zichtbare waterleidingen. Vaak kunt u hier een lekkage herkennen aan de vochtplekken, kalksporen of roest.

Lekkage aan uw dak verhelpen

Voor het verhelpen van een lekkage aan uw dak is het allereerst belangrijk om de bron van de lekkage te vinden. Wanneer een dakdekker deze gevonden heeft, kan het soms al voldoende zijn om een klein scheurtje dicht te schroeien of af te dekken. In ingewikkeldere gevallen zal een deel van uw dakbedekking vervangen moeten worden. Dit is bijvoorbeeld zo als er veel meer scheurtjes rond de plek van de lekkage zitten. Wanneer de ene lekkage verholpen is, kan een volgende al snel ontstaan. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen!

Call Now Button