We hebben momenteel alweer een aantal zomerse dagen gehad. Buiten is dit natuurlijk heerlijk, maar binnen niet. Wanneer het overdag warm is, is het in uw woning vaak ook behoorlijk benauwd. Geen pretje natuurlijk wanneer u wilt gaan slapen. Dit kunt u natuurlijk oplossen met behulp van een airco. Probleem is alleen dat u hier constant voor moet betalen. Het apparaat werkt immers op stroom. Indien de airco de hele dag blijft draaien, kan het dus een duur geintje worden. Er zijn echter ook andere andere mogelijkheden om de warmte buiten te houden in de zomer. Hoe? Onze dakdekker geeft u hieronder een aantal handige tips!

Plaats goede isolatie

Isolatie wordt vaak gebruikt om de warmte in de wintermaanden binnen te houden. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is, trekt de warmte immers minder snel naar buiten. Hierdoor dalen de stookkosten. In de zomerperiode is isolatie ook een toevoeging. In feite werkt het dan alleen omgekeerd in vergelijking met de winter. Dankzij de isolatie is het voor warmte namelijk lastiger om binnen te dringen. Wanneer u uw woning goed isoleert, zorgt u er dus voor dat het binnen een stuk koeler is dan buiten. Het is wel van belang dat het materiaal goed is aangebracht, want anders heeft het nog niet veel zin.

Kies voor witte dakbedekking

Heeft u thuis een ruimte met een plat dak? Dan weet u als geen ander dat het op zonnige dagen bijzonder warm is in deze ruimte. Wanneer u deze ruimte als kantoor of slaapkamer gebruikt, is dat natuurlijk hartstikke vervelend. U kunt het een stuk koeler maken door uw dakbedekking te vervangen. De meest mensen voorzien hun platte dak van zwarte bedekking. U kunt echter beter kiezen voor witte dakbedekking. Veel mensen weten niet eens dat dit er is, maar dat is wel degelijk het geval. Witte dakbedekking weerkaatst de zon namelijk voor het grootste deel. Hierdoor wordt het een stuk minder warm in de ruimte onder het platte dak.

De juiste bedekking voor een hellend dak

De meeste schuine daken van woningen in Nederland zijn voorzien van dakpannen. Dakpannen houden een deel van de warmte tegen, maar zij voorkomen niet dat het warm wordt in de ruimte onder het dak. En dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Bent u benieuwd of er speciale dakbedekking is voor uw hellende dak? Schakel dan onze dakdekker eens in. Wij kunnen samen met u kijken of we iets kunnen doen aan de dakbedekking. Mogelijk kunt u de warmte zo een stuk beter buiten houden tijdens de zomerperiode.

Call Now Button