Door de wisselende weersomstandigheden in Nederland worden daken aan warmte, kou en water blootgesteld. Dit geldt eveneens voor een dakkapel, indien deze aanwezig is op uw woning. Het weer kan er op den duur voor zorgen dat uw dakkapel schade oploopt. Dit is vaak niet binnen een paar jaar. Nee, hier gaat doorgaans een aantal jaar overheen. Is uw dakkapel verouderd? Dan kunt u kiezen voor renovatie. Maar hoe gaat u eigenlijk te werk bij het renoveren van een dakkapel?

Zelf dakkapel renoveren

Ben jij zelf enigszins handig? Dan kunt u mogelijk zelf de renovatie van uw dakkapel uitvoeren. Het is dat geval wel belangrijk dat u weet wat u moet doen. Zo moet u in eerste instantie de ramen verwijderen. Is dat gelukt? Dan kunt u de kozijnen verwijderen. Het kan ook zo zijn dat het lood in een dakkapel aan vervanging toe is. Lood zit vaak aan de voorzijde, maar kan bij sommige dakkapellen ook aan de zijkant zitten. Indien dit bij uw dakkapel ook het geval is, moet u ook de zijwanden nog demonteren. Werp ook een blik op de boeiboord. Indien deze beschadigd is, vervangt u deze ook.

Afweging maken

Heeft u nog nooit eerder zelf een dakkapel gerenoveerd? Vraag u dan af of het verstandig is dit zelf te doen. Wanneer u de werkzaamheden niet goed uitvoert, duiken er na verloop van tijd ongetwijfeld meer problemen op. Zo heeft u het nieuwe materiaal mogelijk niet goed bevestigd. Hierdoor kan een lekkage ontstaan. Indien dit u niet direct opvalt, kan het hout gaan rotten. Is er inderdaad sprake van rottend hout als gevolg van een lekkage? Dan heeft de renovatie van uw dakkapel dus niet veel nut gehad.

Dakdekker inschakelen voor renovatie

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw dakkapel juist gerenoveerd wordt, schakelt u een dakdekker in. Hij weet namelijk precies hoe hij een dakkapel moet renoveren. Met behulp van een vakman hoeft u dus niet bang te zijn voor problemen na de renovatie. Zo weet een dakdekker precies waar hij op moet letten. Zodoende krijgt u straks dus niet te maken met een lekkage of een ander probleem. Wilt u er zeker van zijn dat uw dakkapel op vakkundige wijze gerenoveerd wordt? Schakel dan direct een dakdekker in!

Call Now Button