Bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt u bijna niet ontkomen aan het laten plaatsen van dakbedekking op uw dak. Heeft u een plat dak op uw woning? Veel mensen kiezen in dit geval voor bitumen dakbedekking. Bitumen dakbedekking is in vergelijking met verschillende andere soorten dakbedekking voor platte daken relatief goedkoop, het is makkelijk te plaatsen door onze dakdekker en het gaat vaak een lange tijd mee. Over het algemeen schat onze dakdekker de levensduur van een bitumen dakbedekking op een plat dak op zo’n 25 jaar. Let er wel op dat u de dakbedekking eens in de twee jaar laat onderhouden door onze dakdekker. Tijdens het uitvoeren van onderhoud wordt de dakbedekking gecontroleerd op slijtage en schade. Zo kan dit tijdig verholpen worden om complicaties te voorkomen!

Bitumen dakbedekking plaatsen door te branden

Tijdens het plaatsen van de bitumen dakbedekking op uw dak, maakt onze dakdekker in veel gevallen gebruik van de brandmethode. Bij de brandmethode wordt de dakbedekking aan het dak vast gebrand, waarbij een propaangasbranden gebruikt wordt. Doordat weinig woningbezitters over een dergelijke gasbrander beschikken, is het raadzaam om hier de hulp van onze dakdekker voor in te schakelen. Door de laag bitumen op een brandrol te verhitten, zal de buitenste laag ietwat smelten. Als gevolg hiervan hecht de brandrol zich aan de ondergrond van het dak. Naast de brandmethode bij het plaatsen van de bitumen dakbedekking bestaan er verschillende andere methodes.

Soorten dakbedekkingssystemen

Bij het plaatsen van bitumen dakbedekking op uw platte dak, heeft onze dakdekker de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingssystemen. Het is van een aantal aspecten afhankelijk, welk dakbedekkingssysteem het meest geschikt is. Voorbeelden van dakbedekkingssystemen zijn: los gelegde systemen, mechanisch bevestigde systemen, partieel gekleefde systemen en volledig gekleefde systemen. Onze dakdekker vertelt u hier graag meer over.

Call Now Button