dakterrasEen dakterras aanleggen of renoveren kost natuurlijk geld. Maar het is over het algemeen lang niet zo duur als u denkt. Het is natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte waarover u praat en de materialen die u gebruikt, maar in vergelijking met het opknappen van een ander gedeelte van de woning is vaak relatief duurder.

Hoger kosten

Als u nog geen dakterras hebt, zijn er een aantal zaken die de kosten opschroeven. Denk aan het geschikt maken van het dak, door het te verstevigen. Ook het maken van uw entree en afrastering maken de kosten een stuk hoger. Als u al een dakterras hebt zijn de kosten logischerwijs een stuk lager.

Oppervlakte dakterras

Als u zelf aan het oriënteren bent, is het goed om te bedenken, dat de grootte van het oppervlakte een bepalende rol speelt bij de toevoeging van waarde aan uw huis. Het kan zo zijn dat 3 m2 extra dakterras een waardevermeerdering van duizenden euro’s tot gevolg heeft. Daarom zult u dakdekker altijd adviseren om de oppervlakte van uw terras zo groot mogelijk te maken. Voor de aanleg maakt die extra paar vierkante meter weinig uit, voor de uiteindelijke verkoopprijs van uw huis scheelt het wel enorm. Vraag offertes aan bij verschillende dakdekkers, voor de beste prijs-kwaliteit verhouding voor uw klus.

Call Now Button