solar-panels-943999_640Zonnepanelen kunnen op vrijwel elk soort en type dak geplaatst worden. Of u een plat dak een schuin dak of bijvoorbeeld een rieten dak hebt: dit vormt geen enkel probleem om er panelen op te plaatsen. Natuurlijk moet er wel ruimte zijn voor zonnepanelen. Als u dus al een grote dakkapel hebt, zou u de panelen bijvoorbeeld boven op de dakkapel kunnen laten plaatsen.

Wel kan het zo zijn dat uw dak niet ideaal is voor het plaatsen van zonnepanelen. De ideale hoek is in Nederland 36 graden, maar elke hoek tussen de 15 en 45 graden zorgt voor een hoog rendement. Valt de hellingshoek van uw dak buiten dit spectrum – omdat het bijvoorbeeld over een plat dak gaat – dan kan het mogelijk zijn om de platen onder een hoek te plaatsen. Op deze manier kunnen de panelen alsnog goed op de zon gericht worden zodat het rendement hoog kan zijn.

Een dakdekker kan adviseren

Omdat het dus nogal krap komt hoe de panelen precies geplaatst worden (elke minieme afwijking van de perfecte plaatsing kan voor een onnodig laag rendement zorgen) is het sterk aan te raden om een expert in te schakelen om de zonnepanelen te plaatsen. U betaalt misschien meer voor het plaatsen, maar dan weet u wel dat het rendement perfect is voor uw situatie.

Call Now Button