De dakgoot is een onderdeel van het huis waar mensen nauwelijks naar omkijken. Verstandig? Nee, absoluut niet. Ook de dakgoot verdient namelijk aandacht. Indien jij hier nauwelijks naar omkijkt, is de kans op een verstopping namelijk groot. Een verstopte dakgoot zorgt er doorgaans voor dat het water over de rand stroomt. Het wordt dus niet meer via de regenpijp afgevoerd. Is dit bij jou ook het geval? Onderneem dan direct actie. Doe je dit niet? Dan kan het water via de muur jouw woning binnenstromen. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom vertellen wij je hier hoe je een verstopte dakgoot voorkomt.

Maak dakgoten regelmatig schoon

Het waait regelmatig hard in Nederland. Dit zorgt er onder meer voor dat takken en bladeren van bomen vallen. Deze kunnen in je dakgoot terechtkomen. Een paar takjes en blaadjes zorgen echter nog niet direct voor een verstopping. Wanneer jij je dakgoot niet regelmatig schoonmaakt, ontstaat er wel een verstopping. Advies is dan ook om je dakgoot een paar keer per jaar te inspecteren. Doe dit in ieder geval na de herfst. In deze periode valt alle blad namelijk van de bomen. Ligt er redelijk wat rommel in jouw dakgoot? Haal dit er dan uit en gooi dit in de GFT-bak. Zo kan het water ongehinderd wegstromen.

Dakgootrooster plaatsen

Een dakgoot kan relatief snel verstopt raken. Ook wanneer jij deze regelmatig schoonmaakt kan er alsnog een verstopping ontstaan. Bijzonder vervelend, want dan is al het schoonmaakwerk dus voor niets geweest. Wil jij voorkomen dat er nog blad en takjes in jouw dakgoot belanden? Dan kun je een dakgootrooster plaatsen. Dit roosterwerk vangt takken, blaadjes en andere rommel op. Hierdoor komt dit niet meer in je dakgoot, wat de kans op een verstopping al een stuk kleiner maakt. Het rooster plaats je heel eenvoudig bovenop je dakgoot.

Dakgoot laten reinigen

Is het schoonmaken van de dakgoot niet aan jou besteed? Dan kun je hier natuurlijk ook een dakdekker voor inschakelen. Dit is bijvoorbeeld verstandig wanneer jij hoogtevrees hebt. Een dakdekker weet bovendien precies hoe hij een dakgoot reinigt. Door jouw dakgoot regelmatig schoon te laten maken door een professional, wordt de kans op een verstopping wel heel erg klein.

Call Now Button