In Nederland kennen we nogal wat wisselende weersomstandigheden. Zo is het in de zomer redelijk warm en kan het in de winter hard vriezen. Daarnaast waait het in de herfst vaak behoorlijk hard. Regelmatig komt het dan ook voor dat het stormt in ons land. De harde windvlagen kunnen schade veroorzaken. Zo kunnen er bijvoorbeeld dakpannen van uw woning waaien. Daarnaast kan er een boom op uw huis of schuur vallen. Veel mensen denken dat dit vergoed wordt door de verzekering. Dit is lang niet altijd het geval. Hieronder leest u wanneer uw dak verzekerd is tegen stormschade.

Juiste verzekering afsluiten

Om stormschade vergoed te krijgen, is een goede verzekering van belang. Veel mensen hebben hier geen weet van. Doordat zij nooit te maken hebben gehad met stormschade, verzekeren zij zich hier ook niet tegen. Indien er toch schade is ontstaan als gevolg van storm, melden zij zich wel bij de verzekeraar. Vervolgens krijgen zij nul op het rekest en kunnen zij zelf opdraaien voor alle kosten. Geen pretje natuurlijk.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering bent u doorgaans verzekerd tegen stormschade. Althans, dit is bij de meeste verzekeraars het geval. Zo bent met deze verzekering onder meer verzekerd tegen een omgevallen boom op uw schuur. Ook kosten voor weggewaaide dakpannen worden bij een opstalverzekering meestal vergoed. Is er als gevolg van de storm en de hevige regenval een lekkage ontstaan? Ook dan kunt u een beroep doen op de opstalverzekering. De waterschade die veroorzaakt is door de storm wordt in dat geval meestal vergoed.

Laat stormschade herstellen door een dakdekker

Vergoedt uw verzekeraar stormschade? Dan is het verstandig een dakdekker in te schakelen. Hij weet namelijk precies hoe hij schade aan uw dak moet herstellen. Met een dakdekker weet u dan ook dat het probleem juist verholpen wordt. Besluit u zelf actie te ondernemen? Kijk dan niet raar op wanneer u binnen afzienbare tijd weer schade aan uw dak hebt. Dit is zeker het geval wanneer u geen ervaring hebt met dakreparaties. Waarom zou u eigenlijk besparen op een dakdekker als het toch vergoed wordt? Kies dus eieren voor uw geld!

Call Now Button