De meeste soorten dakbedekking hebben een lange levensduur. Een dak dat op de juiste wijze bedekt is heeft meestal een levensduur van tientallen jaren. Het komt daarom niet vaak voor dat een dakrenovatie nodig is. Toch breekt een keer het moment aan dat het duidelijk wordt dat het tijd is om uw dak te renoveren. In de meeste gevallen ervaart u voor deze tijd al problemen die het overduidelijk maken dat de tijd is aangebroken.

Groot probleem met lekkages

Grote lekkages op het dak ontstaan vaak door een onvoorziene reden. Als bijvoorbeeld een storm over het land heen is geraasd en de nodige schade heeft achtergelaten. Stormschade kan zover uit de hand lopen dat een dakrenovatie absoluut nodig is. Harde wind kan bijvoorbeeld de helft van de dakpannen van uw dak afwaaien of een afgebroken boomtak is door het dak van uw garage heen gevallen.

Plaatselijk repareren helpt niet meer

Aan het einde van de levensduur van een dakbedekking begint slijtage van het materiaal op te treden. Steeds vaker zullen kleine lekkages de kop op doen. In het begin gaat u niet meteen tot een complete renovatie van het dak over. U probeert de daklekkages op te lossen met plaatselijke reparaties. Als de problemen zich echter op blijven stapelen en de reparaties volgen elkaar te snel op, dan is het tijd om uw dak te laten renoveren.

Renoveren om niet noodzakelijke redenen

De twee situaties die we hierboven hebben beschreven maken het noodzakelijk om een dak te renoveren. De tijd voor een dakrenovatie hoeft echter niet altijd een noodzakelijke reden te hebben. Het kan ook zijn dat u graag een ander uiterlijk voor uw woning wilt realiseren. Bij een renovatie van het complete huis kunt u dan ook meteen het dak meepakken. Misschien wilt u graag een groen dak laten aanleggen vanwege het mooie uiterlijk en de positieve invloed hiervan op het milieu.

Call Now Button