Wanneer u af wilt stappen van de standaard dakconstructies dan vraagt uzelf vast af wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. De meeste huizen zijn voorzien van een dakconstructie die in vaktermen ook wel een zadeldak wordt genoemd. In de volksmond spreekt men vaker van een schuin dak. Het is de meest traditionele dakconstructie en een eigenschap die Nederlandse huizen kenmerkt. Een dak in de vorm van een omgekeerde V bedekt met dakpannen. Voor mensen buiten Nederland een bijzondere dakconstructie, maar binnen ons land zorgt u hiermee niet voor originaliteit.

Opvallen met dakconstructie

Waarom zou u willen kiezen voor een originele dakconstructie? Het is immers veel goedkoper om een dak op uw huis te bouwen zoals iedereen deze heeft. Dit is echter ook precies de reden waarom mensen hier graag van af willen wijken. Met een zadeldak zal uw huis echt niet opvallen in de buurt. Veel mensen willen echter graag origineel en uniek zijn. Een andere kleur deur zal niet een groot effect hebben om uzelf te onderscheiden. Als u echter een originele dakconstructie op uw huis hebt dan valt u zeker op.

Vormen en materialen

De vraag blijft dan, wat is er allemaal mogelijk op het gebied van dakconstructies? U kunt onder andere variëren in de vormen en materialen die voor de constructie van het dak gebruikt worden. In plaats van een schuin dak met twee recht aflopende stukken aan weerszijden, kunt u kiezen voor een rond dak. Denk aan een koepel waarbij ronde vormen ervoor zorgen dat neerslag zonder problemen van het dak wordt afgevoerd. Waar u ook veel variatie mee kunt aanbrengen is uw keuze voor materialen. Zo is het bijvoorbeeld een origineel idee om bovenop uw dakbedekking een laag groene planten aan te brengen. We hebben het dan over een groen dak. Een trend die al enkele jaren in opkomst is.

Beperkt door mogelijkheden en geld

Bij het bepalen van een dakconstructie kunt u eigenlijk uw fantasie de vrije loop laten gaan. De enige beperkingen waar u mee te maken krijgt is of iets fysiek mogelijk is. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden als u moet zorgen voor genoeg kracht om het gewicht van het dak te dragen en bestand te zijn tegen de harde windstoten waarmee we in Nederland te maken krijgen. Tevens zal geld natuurlijk een factor zijn. Een dak van goud klinkt heel aantrekkelijk, maar als u hiervoor het geld moet neertellen dan is het voor de meeste mensen niet haalbaar.

Call Now Button